Суд заарештував майно та грошові активи групи компаній «БРСМ-НАФТА» на понад 2.6 млрд. гривень

Судові баталії щодо компенсації моральної шкоди постраждалим васильківцям від найбільшої техногенної катастрофи у новітній історії України, котра сталася 8 червня 2015 року на нафтобазі «БРСМ-Нафта» біля Василькова, продовжуються.

Не дивлячись на постійні спроби представників групи компаній «БРСМ-НАФТА» ось уже майже 2 роки затягувати процес, ГО «Фонд подолання наслідків Васильківської трагедії», що об’єднав тисячі постраждалих васильківців, продовжує впевнено рухатись до перемоги.

17  червня 2020 року Деснянський районний суд міста Києва задовольнив ЗАЯВУ ПРО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОЗОВУ  та наклав арешт на нерухоме майно, рухоме майно та грошові кошти ще 6 юридичних осіб, що були долучені до участі у справі як нові співвідповідачі та належать до групи компаній «БРСМ-НАФТА» у розмірі 2 677 058 400 ГРИВЕНЬ. Арешт було застосовано щодо наступних осіб: ТОВ «Інтергеоком» (42447221); ТОВ «Євро Смарт Пауер» (42547705); ТОВ «Катма Груп» (41775494); ТОВ «Стандарт Ойл – 2000» (42337720); ТОВ «ТНТ Груп» (41846287); ТОВ «Мотто Рентал» (42536284). Сума позову була збільшена у зв’язку з висновками комісійної судово-психологічної експертизи, якими підтверджено та встановлено новий розмір суми компенсації моральної шкоди членам Фонду.

Чому це важливо? Після початку судової боротьби і винесення 14 вересня 2018 року Деснянським районним судом міста Києва ухвали про забезпечення позову за якою було заарештовано майно та грошові активи 56 відповідачів в межах суми позову у розмірі близько 1.3 млрд. гривень, представники групи компаній «БРСМ-НАФТА» намагались усіляко уникнути наслідків арешту, створюючи інші юридичні особи та переводячи кошти на інші рахунки. Тому залучення нових юридичних осіб у якості позивачів та арешт їх майна й грошових активів було необхідно для реальної перемоги. Адже головне це грошова компенсація усім постраждалими членам ГО «Фонд подолання наслідків Васильківської трагедії», які ведуть боротьбу за справедливість вже понад 5 років!

Ми розуміємо, що опоненти не полишать спроб уникнути відповідальності та загальмувати виконання рішення суду, а також продовжать дії з дискредитації нашої боротьби шляхом розповсюдження замовних матеріалів з відвертою брехнею, а також тиску на представників Фонду. Але олігархи-власники групи компаній «БРСМ-НАФТА» мають пам’ятати.

Із зазначеною ухвалою можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланнямhttp://www.reyestr.court.gov.ua/Review/89906114?fbclid=IwAR2mxVF7lz7yAe97O7D5wA1GHLljbXgBdFLm8DnWoc7YM1H9SVlG0Lt8fmc

Фонд подолання наслідків Васильківської трагедії – НЕ ЗАЛЯКАТИ!

Боротьба продовжується!  

Голова ГО «Фонд подолання наслідків Васильківської трагедії»
Олег ВЕРНИК

 

 

 

Поділитися