Держреєстратор, який за $200 змінив власника мережі заправок «БРСМ-Нафти», відбувся штрафом

Суд затвердив угоду у справі про держреєстратора, який за винагороду переоформив все майно автозаправної мережі «БРСМ-Нафта» на іншу компанію.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок Голосіївського суду Києва від 19 вересня.

Будучи державним реєстратором Філії Комунального підприємства Главанської сільської ради «Абсолют» у місті Києві, залучивши інших державних реєстраторів, які не були обізнані про його злочинні наміри, 21.12.2017 року обвинувачений здійснив державну реєстрацію права власності на 89 об’єктів нерухомого майна за ТОВ «Імбрем Аурум ЛТД.».

За це 25.12.2017, перебуваючи на зупинці громадського транспорту поблизу ТРЦ «Ocean Plaza» чоловік отримав від невстановленої слідством особи винагороду у $200.

14 січня 2018 року юридична служба «БРСМ-Нафти» заявила, що 21 грудня 2017 року на мережу було здійснено рейдерську атаку. Саме в цей день державними реєстраторами за підробленими документами усе майно автозаправної мережі було зареєстровано на ТОВ «Імбрем Аурум ЛТД.»  шляхом внесення усього майна до статутного капіталу цього товариства.

Обвинувачений визнав вину, сприяв росзлідуванню і щиро розкаявся. За угодою з прокурором, йому призначено 14 450 грн штрафу і позбавлено права займатися реєстрацією речових прав на нерухоме майно строком на 1 рік.

ЗМІ пов’язують «Імбрем Аурум ЛТД.» з екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким, який володів мережею «БРСМ-Нафта» разом із Андрієм Бібою. З 2016 року між Бібою і Ставицьким триває корпоративний конфлікт.

Поділитися