Чергова судова перемога «Фонду подолання наслідків Васильківської трагедії»

Сьогодні 20 березня 2019 року Київський апеляційний  суд  відмовив в задоволенні   апеляційних скарг компаній «БРСМ-НАФТА» щодо повного зняття арешту з майна та грошових коштів групи компаній «БРСМ-НАФТА» та частково залишив ухвалу Деснянського районного суду в силі. 

В черговий раз група компаній «БРСМ-Нафта» намагалася зняти арешт з майна та банківських рахунків 55 кампаній, що був накладений на них рішенням Деснянського районного у м. Києві суду в забезпечення позову постраждалих васильківців. Сьогодні  Київський апеляційний  суд частково зняв арешт лише трьом компаніям на банківські рахунки, при цьому залишивши арешт на нерухоме майно. Відтак рішення Деснянського районного суду міста Києва від 14 вересня 2018 року  про арешт нерухомого  майна 55 Відповідачів  та грошових активів 52 компаній групи  «БРСМ-НАФТА» залишається в силі.

Це дає надію постраждалим від наслідків трагедії васильківцям на справедливу компенсацію.

Нагадаємо, що 14 вересня 2018 року Деснянський районний суд міста Києва задовольнив заяву про забезпечення позову  та заарештував майно та грошові активи групи компаній «БРСМ-НАФТА» в межах суми позову у розмірі близько 1.3 мільярда гривень!

«Васильківська трагедія» –  це масштабна техногенна катастрофа, спричинена вибухом і наступним займанням нафтопродуктів на нафтобазі біля села Крячки Васильківського району Київської області, що почалася 8 червня 2015 року і тривала 8 днів. У ході пожежі загинуло 6 людей, 14 травмовано, а тисячі визнані постраждалими. Це найбільша катастрофа на території України після аварії на Чорнобильській АЕС.

 


Поділитися