АКТИВІСТИ НАГАДАЛИ СУДДЯМ ПРО ЖАХЛИВУ ТРАГЕДІЮ НА НАФТОБАЗІ БРСМ

60 активістів ГО «Фонд подолання наслідків Васильківської трагедії» зібрались під стінами Апеляційного суду міста Києва, аби нагадати про жахи найбільшої техногенної катастрофи у новітній історії України, що трапилась на нафтобазі «БРСМ-Нафта» 8 червня 2015 року.

Члени Фонду зібрались напередодні важливого судового засідання – завтра активісти обіцяють бути вже більш численною делегацією в кілька сотень людей.

6-го листопада 2018 року юристи групи компаній «БРСМ-Нафта» мають намір оскаржити арешт на власне майно, а також скасувати розгляд справи за позовом членів Фонду про виплату компенсацій постраждалим в наслідок Васильківської трагедії. Люди активно демонстрували паспорти з васильківською пропискою, а також роздавали листівки з фактами про пожежу на нафтобазі під Васильковом. Члени Фонду побоюються, що їх намагання домогтись справедливих компенсації і роботу, яку вони провели для формування доказів, можуть бути нівельовані одним рішенням суду.

«Ми не закликаємо когось прийняти якесь конкретне рішення! Ми лише хочемо нагадати суду про ті страшні дні, коли горіла нафтобаза і про те, що власники БРСМа навіть не вибачились перед васильківцями! Тому ми тут», – прокоментувала Іванова Тамара, член ГО «Фонд подолання наслідків Васильківської трагедії».

Микола Побоченко, від імені всіх васильківців висловила занепокоєння, що аварія може повторитися на іншій базі групи компаній БРСМ в Переяславську: «22 грудня 2015 р., районні пожежники провели планову перевірку об’єкта, а точніше, двох — нафтобази й газонаповнювальної станції (ГНС). Акт перевірки для першої містить 51 пункт порушень, які терміново треба було усунути, для другої — 56 пунктів порушень. Про це писало «Дзеркало Тижня» трохи більше року тому, але поговорили і забули».

Стаття Сергій Куюн https://dt.ua/energy_market/viktoriya-vs-brsm-abo-gorbati-y-mogili-2-255556_.html

Нагадаємо, що 14 вересня 2018 року Деснянський районний суд міста Києва задовольнив заяву про забезпечення позову  та заарештував майно та грошові активи групи компаній «БРСМ-НАФТА» в межах суми позову у розмірі близько 1.3 мільярда гривень!

«Васильківська трагедія» –  це масштабна техногенна катастрофа, спричинена вибухом і наступним займанням нафтопродуктів на нафтобазі біля села Крячки Васильківського району Київської області, що почалася 8 червня 2015 року і тривала 8 днів. У ході пожежі загинуло 6 людей, 14 травмовано, а тисячі визнані постраждалими. Це найбільша катастрофа на території України після аварії на Чорнобильській АЕС.

 

Поділитися